GRUPUL BILDERBERG UN GUVERN DIN UMBRĂ?

de-ce-promoveaza-iluminatii-competitia_c5fffafddacd99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

Trei organizații, mai mult sau mai puțin secrete , militează de ani buni, pentru stabilirea unei „NOI ORDINI MONDIALE”, şi anume integrarea într-o alianță de superstate conduse economic, politic şi militar, de către un guvern mondial, sub masca ONU.

Ţelul lor nu este ceva nou. Ideea i-a venit pentru întâia oară multimiliardarului Cecile Rohdest—posesor de mine de diamante în Africa de sud – în ultimii ani ai secolului trecut. Acesta, împreună cu alţi bogătaşi, propovăduia evanghelia  aşezării împărăţiei cerurilor pe pământ, pe structurile marelui imperiu britanic. La începutul secolului nostru(XX) au apărut noii internaţionalişti iudeo-bolşevici. Aceştia introduceau evanghelia raţionalistă şi materialistă:” Noua religie”marxist- leninistă. Internaţionaliştii sfârşitului secolului XX apelează tot la o „religie”, numită Noua Eră. Toate aceste curente internaţionaliste au fost penetrate, mai mult sau mai puţin de Francmasonerie. Cum spuneam la început, noul internaţionalism este format dintre organizaţii ale căror conduceri se întrepătrund într-o manieră impresionantă. Acestea, în ordine importanţei lor, sunt:

–          GRUPUL BILDERBERG

–          CONSILIUL pentru RELAŢII EXTERNE

–          COMISIA TRILATERALĂ

Scopul urmărit de această tripletă este CONDUCEREA POLITICĂ, ECONOMICĂ şi MILITARĂ a LUMII.

Pentru aceasta le sunt necesari următorii paşi (nu neapărat în această ordine):

–          Impunerea unui guvern mondial prin trecerea ONU, de la guvernarea „De facto” la guvernarea „de jure” a lumii

–          Exploatarea în folos propriu a tuturor bogăţiilor naturale, în orice loc din lume  s-ar găsi acestea .

–          Impunerea unei „Păci mondiale” prin forţarea (chiar cu mijloace militare) „Deomocratizării” turturor statelor, chiar dacă prin aceasta ar rezulta fărâmiţarea lor în provincii (vezi minorităţi naţionale)- un nou „Divide et impera”!

Dacă pentru primi dopi paşi se lucrează încă (V. traducerea ce urmează) în cazul celui de-al treilea s-au făcut începuturile prin stabilirea NOII POLITICI MONDIALE-trupele de „pace”ONU. Acţiunile acestor trupe se pot vedea- la zi în Somalia. Următoarea ţară vizată de jandarmii mondiali este Haiti.

Cum spuneam, cea mai importantă verigă a ”noului lanţ de încătuşare a omenirii” este grupul Bilderberg. Înainte de a face orice comentariu asupra grupului îl vom lăsa să se prezinte singur. La 22 aprilie 1993, înainte de a patruzeci şi una întâlnire, grupul Bilderberg, şi-a confecţionat o” scrisoare de presă” care n-a fost trimisă nici unui mijloc de mass media! Această scrisoare a ajuns în posesia revistei populiste şi naţionaliste americane „The Spotlight” ( 300 Independence Ave, SE, Washington, D.C. 20003) fiind publicată în numărul 21, din 24 mai 1993. Redăm în continuare traducerea scrisorii: „VOULIAGMENI, JOI22 aprilie 1993”  „ A 41-a întâlnire a grupului Bilderberg va avea loc la Hotelul Nafsika  Astir Palace, din VOULIAGMENI, Grecia, în zilele de 22 -25 aprilie 1993, şi avea următoarele subiecte:

–          Cu ce fel de Europă va avea de tratat SUA

–          Costul indiferenţei faţă de fosta URSS

–          Politica externă a SUA

–          Importanţa politicii interne SUA

–          Restabilirea încrederii în conducători şi instituţii

–          Prospecte pentru comerţul mondial

Aproximativ 115 participanţi din America de Nord şi Europa de vest vor participa la discuţii. Întâlnirea este particulară pentru a încuraja discuţii sincere şi deschise.”

Grupul Bilderberg îşi trage numele de la Hotelul „Bilderberg” din Oosterbeek, Olanda, locul unde s-a organizat prima întâlnire în mai 1954. Acea întâlnire a urmat îngrijorării crescânde a ambelor părţi, ale Atlanticului, că Europa de vest şi America de nord nu colaborau aşa de apropiat cum ar fi trebuit în probleme de importanţă critică. S-a concluzionat că discuţii regulate şi neînregistrate vor contribui la o mai bună înţelegere a forţelor complexe şi a tendințelor majore, ce afectează naţiunile vestice.

Ceea ce este unic în privinţa grupului Bilderberg, ca forum, este:

 1. Secţiuni largi de lideri, când în guverne , când în afara lor, se aduna pentru trei zile de discuții, pur informale, asupra subiectelor curente, în special în domeniul afacerilor externe și economiei internaționale.
 2. Există un sentiment puternic în rândurile participanților în pofida punctelor de vedere diferite ale națiunilor vestice, se conturează o nevoie clară de a dezvolta un climat în care aceste îngrijorări să fie eliminate.
 3. Secretul întâlnirilor nu are alt scop decât să permită acestor lideri să discute liber și deschis.

La întâlniri nu se propun rezoluții, nu se votează și nu se fac declarații politice. Pe scurt, grupul Bilderberg este un forum flexibil și informal al liderilor internaționali, în care se pot exprima puncte de vedere diferite. Pentru a se asigura o discuție completă sunt invitate persoane ce reprezintă o largă varietate de puncte de vedere politice și economice.

Două treimi dintre participanți provin din Europa de vest, iar restul din Statele Unite și Canada. În medie, o treime din participanți fac parte din guverne iar restul din finanțe, industrie, sindicate, educație și mass media. Participanții sunt invitați pentru cunoștințele și experiența lor în domeniile propuse. Toți participanții iau parte la întâlnirile grupului Bilderberg în calitate particulară, nu în calitate oficială.

Participanții au acceptat a nu da interviuri presei în timpul întâlnirii. În contactele cu mass media ulterioare conferinței există o regulă prestabilită că nu se va menționa numele persoanelor ce și/au exprimat diferite puncte de vedere. Nu va fi nici o conferință de presă. O listă cu participanți este anexată.

Dintre participanți, remarcăm diferite personalități ale vieții politice mondiale:

 1. Peter Carrington, Anglia, fost secretar general al NATO
 2. David Owen, Anglia, mediator al Comunității Europene, în fosta Yugoslavie.
 3. Manfred Worner, Germania, secretar general al NATO.
 4. David Rockefeller, SUA, bancher Internațional
 5. Constantine Mitsotakis, Grecia, prim ministru.
 6. Franz Vranitzky, Austria, cancelar
 7. Karl Bildt , Suedia, prim ministru
 8. Lane Kirkland, SUA, președinte AFL-CIO cel mai mare sindicat din lume.
 9. Barbara Mhdougall, Canada, Ministrul afacerilor externe.
 10. Giovanni  Agnelli, Italia, președintele firmei FIAT

Spațiul nu ne permite să publicăm întreaga listă în care găsim foști membri în parlamente, bancheri,directori de mari companii, editori de ziare și alții.

Ținem această listă la dispoziția celor interesați.

Încercând să analizam ”scrisoarea de presă”se nasc câteva întrebări:

 1. Ce a determinat înființarea acestui grup după cel de-al doilea război mondial. Probabil că înțelegerile survenite între SUA Anglia și Franța în ceea ce privește asumarea rolului de conducător al lumii vestice. În plin război rece Europa de vest nu putea renunţa la trupele americane iar SUA nu putea să-şi aroge acest rol (încă). În aceste condiţii, membrii fondatori ai grupului(majoritatea bancheri) nu au avut dificultăţi în a juca rolul de mediator. În fond aveau ce câştiga!
 2. Cum se pot deplasa în interes particular prim miniştri ai unor ţări din Europa de vest? Cum poate lipsi un prim ministru din ţara sa, timp de trei zile, motivând o problemă personală, ce necesită prezenţa sa în altă ţară? Sincer, la aceste întrebări, nu putem răspunde.
 3. Îşi plătesc aceşti prim miniştri, din buzunar, cheltuielile de deplasare şi garda de corp (pe parcursul acestor vizite), sau le sunt plătite din taxele cetăţenilor din ţara de origine? Iarăși nu putem răspunde, deşi nimeni n-a auzit ca un prim ministru să-şi schimbe garda de corp la plecarea din ţară şi să revină la vechea gardă la înapoiere, după trei zile. În cazul în care, aceste deplasări var fi finanţate din străinătate, de ce nu a existat nici o interpelare în parlamentele respective?
 4. De ce există un secret al acestor întâlniri (aceasta fiind prima „scrisoare de presă”- nepredată nimănui timp de 40 de ani, precum şi a naturii subiectelor discutate?

Aici, răspunsul ni-l dă chiar „scrisoarea de presă” la punctul 1:”…. trei zile de discuții, pur informale, asupra subiectelor curente, în special în domeniul afacerilor externe și economiei internaționale.”

 Deci, afaceri externe şi economie internaţională. Dânşilor le-a fost jenă să pună termenii în ordinea cuvenită! Mai mult ne asigură că discuţiile sunt „pur informale”. Atât de pur informale încât la ele participă factori de decizie, ( prim miniştri)! Sună exact ca individul care, în sfârşitul fiecărei fraze, zice: Spun adevărul, crede-mă!”

Mai sunt şi alte întrebări, dar nu înainte de a prezenta o istorie – în măsura datelor pe care le deţinem, a acestei diabolice triplete, un guvern mondial din umbră.

În paralel cu aceasta, şi atunci când vom avea noi informaţii vom prezenta mişcările lor actuale ( ca pe tabla de şah).

Lumea trebuie să ştie ce o aşteaptă iar ADEVĂRUL trebuie ” strigat” de pe acoperişul casei, cum spune Domnul Iisus Hristos

Text preluat din revista Europa /nr 113 / august 1993

de-ce-promoveaza-iluminatii-competitia_c5fffafddacd99Articolul a fost scris de Prof Romulus Ioniță și Ștefan Lupu, analiști politici

Reclame

2 păreri la “GRUPUL BILDERBERG UN GUVERN DIN UMBRĂ?

 1. Pingback: Grupul Bilderberg în viziunea lui Romulus Ioniță « Popateapa's Blog

 2. Pingback: Grupul Bilderberg în viziunea lui Romulus Ioniță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s