Grupul Bilderberg – un guvern mondial din umbră? (2)

Așa cum am arătat în articolul precedent, prima conferință  a grupului–constituit cu acel prilej–a avut loc în localitatea OOSTERBEEK din Olanda, gazda fiind ”Hotel Bilderberg”.

Conferința a fost prezidată de prințul Bernhard al Olandei, care a pus pe picioare în numai trei ani, două grupuri cu vederi Internaționaliste, pe ambele maluri ale atlanticului. După conferință ele vor forma primul nucleu al grupului Bilderberg. Visul Lui Retinger se împlinea, în sfârșit.

Militant al internaționalismului și fundamentalist catolic în același timp, Josef Retinger s-a născut la Cracovia, în Polonia, unde a obținut un doctorat. În timpul tratativelor de la Versailles, Retinger a propus prim-ministrului Clemenceau formarea unui super-stat catolic polono-austro-ungar, super-stat ce ar fi urmat să asigure stabilitatea în centrul Europei. Propunerea sa a fost refuzată de prim-ministrul francez ce l-a considerat pe Retinger a fi un agent papal. Retinger și-a completat experiența internaționalistă în timpul celui de-al doilea război mondial când a funcţionat ca ambasador la Moscova, al guvernului polonez în exil (Władysław Eugeniusz Sikorski) cu sediul la Londra. În cercurile diplomatice de după război a fost poreclit „eminența cenușie a Europei”. În 1951 i-a venit ideea înființării a ceea ce mai târziu se va numi „GRUPUL BILDERBERG”.

Cum influența politică face casă bună cu bună cu finanțele, apare în scenă prințul Bernhard, soțul uneia dintre cele mai bogate femei din lume. Revenind la înființarea grupului în 1954 este interesant de semnalat faptul că prințul Bernhard a fost numit președinte pe viață. De ce oare n-a fost numit Retinger? Era prea în vârstă (a murit în 1960) ? Singurul răspuns plauzibil este faptul că pentru bancheri politica nu face doi bani fără… bani. ! După Oosterbeek, grupul s-a întâlnit în fiecare an, rar bianual.

La întâlnirea din 1956 ce s-a ținut ( iarăși secret la) FREDENSBORG, în Germania, se formează organul de conducere a grupului, numit „Grupul director”. Acesta, după cum spune Retinger, „este compus din persoane ce s-au dovedit de valoare pentru grupul Bilderberg”. Sunt aleși 39 de membri, din care 15 din SUA. De semnalat faptul că toți americanii din Comitetul director sânt în același timp, membri sau ofițeri în „Consiliul pentru Relații Externe” organizație particulară, organul de conducere al internaționaliștilor americani.

Cea mai bine reprezentată  ocupație în cadrul grupului Bilderberg, în anii ’50–’60, a fost industria bancară. Iată numele principalilor bancheri internaţionali, membrii în comitetul director al grupului (n.r. în perioada amintită):

  • DAVID ROCKEFELLER, SUA, CHASE MANHATTAN BANK.
  • GABRIEL HAUGE, SUA, MANUFACTURER HANOVER TRUT.
  • Baronul EDMOND de ROTCHILDS, FRANŢA, bancher internaţional.
  • MARCUS WALLENBERG, SUEDIA, STOCKHOLMS ENSKILDA BANK.

De asemenea au participat şi preşedinţii sau ofiţerii delegaţi ai unor companii industriale de renume.

  • Din SUA: General Motors, Standard Oil, Ford, General electric, DuPont, Allied Corporation.
  • Din Europa: Royal Dutch Shell,Fiat, Pirelly, A.G., Klma şi Beers Consolidaded Mines (exploatare mine de diamante în R.S.A).

Doi avocaţi au reuşit să pătrundă în grup, însă numele lor vorbesc de le sine: GEORGE BALL ŞI ARTHUR DEAN.

GEOGE BALL este expert în diplomație și jurisprudența internațională și a fost ministrului american de externe la începutul anilor ’60. Cea mai mare funcţie deţinută de Ball este cea de avocat – nu este glumă– al unei companii mixte americano–suedeze. Părţile sunt de fapt, Rockefeller şi Wallenberg! Compania are ca mediator pe „avocatul” George Ball şi se numeşte „Gransberg” A patra roată la căruță se găsește în persoana în persoana lui BOHHAMARSKJOLD, fratele secretarului general, ONU (ales ca președinte)al firmei „GRANGESBERG”— (e vorba de Bo. HAMM…..

Continuarea mâine

 

Reclame

2 păreri la “Grupul Bilderberg – un guvern mondial din umbră? (2)

  1. Pingback: Grupul Bilderberg – un guvern mondial din umbră? (2) Partea a II-a. « Romulus Ioniţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s